Forumul BaxAndrei.Ro

JMC

Moderator

Perete

Momentan nu există nimic de afişat pe acest perete.

Despre

Înregistrat:
Acum 11 luni
Vazut ultima data:
Acum 11 luni
Vizualizări profil:
428
Acest utilizator nu și-a completat încă nici un câmp aici.

Ultimele postări

Acum 11 luni
Review tastatura mecanica Marvo KG950

Recent, am achizitionat o tastatura mecanica de la Marvo deoarce nu doream sa dau foarte mult pentru o tastatura dar imi doream una mecanica, asa ca m-am uitat pe diferite site-uri de retail si am gasit aceasta tastatura care parea destul de ok pentru pretul ei de 233 lei.

Detin aceasta tastatura de 3 zile asa ca va fi un review la prima vedere, bun sa incepem!

Tastatura este una de tip mecanic cu led-uri RGB si diferite moduri de iluminare care ele pot fi programate din driverul acesteia (care il puteti descarca de aici) sau direct din tastatura. Aceasta vine cu switch-uri de tip Outemu Red, niste switch-uri mid-tier cu o fiabilitate de pana la 50 de milioane de apasari per key iar in pachet cu tastatura primim 4 switch-uri de rezerva si un Keycap remover pentru a scoate tastele. Aceasta are 111 taste dintre care 7 taste multimedia si un potentiometru pentru controlul volumului. Ca caracteristici speciale aceasta are suport anti-ghosting (poti apasa un numar infinit de butoane in acelasi timp fara ca aceasta sa se blocheze), Windows key lock pentru a nu apasa din greseala tasta in timpul gaming-ului. Aceasta se conecteaza printr-un cablu USB 2.0 de 1.6m lungime.

Pro:
 • Iluminare de tip RGB cu 19 moduri diferite
 • Driver dedicat pentru programarea modurilor de iluminat
 • Anti-ghosting
 • Windows key lock
 • Constructie robusta care se simte de calitate
 • Taste multimedia + potentiometru pentru controlul volumului direct din tastatura
 • Pret acesibil
Contra:
 • Nu are palm rest ceea ce poate face utilizarea tastaturii incomoda pentru unii

Momentan asta este tot, voi updata review-ul daca consider ca am omis ceva sau daca aflu chestii noi ce pot fi incluse.

Link-uri cumparare:

Acum 11 luni
De ce ar trebui să nu mai piratăm?

Sunt de acord cu pirateria atunci cand compania respectiva chiar nu merita ca produsul sau sa fie cumparat din diferite motive cum ar fi:
 • Relatii proaste cu utilizatorii sai
 • Raport Pret-Calitate slab
 • Practici controversate
Si multe altele

Acum 11 luni
Tipuri de malware si cum ne protejam de ele?

Internetul este un loc periculos plin de programe software cu rea intentie, cunoscute si sub numele de malware sau termenul general de 'Virusi'

Aceastea sunt de multe tipuri, mai jos voi lista unele dintre cele mai des intalnite programe malware:
1) Virusi
2) Troieni
3) Viermi
4) Ransomware
5) Adware 
6) Spyware
 
Frecventa tipurilor de malwareAcum haideti sa explicam ce este fiecare tip de malware in parte:

1) Virusi

 Un virus este un program cu care totii suntem obisnuiti. Fie ca am avut calculatorul infectat cu un virus sau ca am auzit/vazut la altcineva, stim ca acesti virus pot fi cu adevarat periculosi pentru noi (si mai ales pentru datele noastre stocate pe calculator – elementul cel mai important pentru noi).

Programatorii de virusi profita de vulnerabilitatile existente pe diferite sisteme de operare (in mod special Windows) si scriu software care sa profite de acestea (si de utilizatorii acestor dispozitive).

2) Troieni

  Un troian este un tip de program conceput sa para in folosul celui care il foloseste, dar in spate exista un cod malitios care are cu totul alte intentii. Aceste tipuri de programe se intalnesc cel mai des in Internet (dupa cum ai putut vedea si in imaginea de mai sus) si sunt folosite pentru ca sunt usor de mascat in fata unui utilizator neexperimentat.

Astfel in momentul (primei) rularii programului, troianul este instalat si se va ascunde, facandu-si treaba “in liniste”. Termenul de troian vine de la povestea calului troian din mitologia greaca, expusa in filmul Troia.

3) Viermi

  Un vierme (worm) este o forma de malware care odata ce infecteaza un dispozitiv (PC, laptop, server etc.) va face tot posibilul sa se extinda si sa infecteze altele din retea. Astfel un worm reuseste sa incetineasca device-urile conectate la retea (prin consumul de resurse CPU si RAM) si chiar si reteaua pentru ca, calculatoarele infectate vor genera un consum anormal de trafic.

4) Ransomware

Unul dintre cele mai periculoase tipuri de malware, Ransomware-ul este un tip de malware tot mai popular in ultima perioada, a carui scop este sa cripteze hard disk-ul (sau SSD-ul) victimei si sa ceara o rascumparare in bani acesteia pentru cheia de decriptare, iar daca victima nu plateste suma ceruta intr-o anumita perioada de timp fisierele sale vor si sterse definitiv

5) AdWare
 
 
Sunt programe care odata instalate pe un dispozitiv (sau in browser) va incepe sa afiseze reclame (enervante). Un tip de malware mai inofensiv decat celelalte

6) SpyWare

 Sunt programe concepute cu scopul de a extrage anumite date de la utilizatori. Acestea nu sunt gandite sa ingreuneze (prin consumul de resurse) sau sa afecteze in vreun fel victima, ci pur si simplu sa extraga date si sa le trimita catre “serverele mama” (cele care au initiat “spionajul”).

Cum ne protejam de aceste programe malware?

Chiar si cu mare atentie la site-urile pe care le vizitezi sau la fisierele pe care le descarci de pe internet tot exista riscul de a fi infectat cu malware, asa ca pentru a combata asta recomand ca mereu sa fie un program antivirus care ruleaza pe device-ul respectiv (Si Windows Defender este bun). Programul recomandat de mine este MalwareBytes, unul dintre cele mai bune programe anti-malware la momentul de fata de pe piata, versiunea free permite scanuri manuale iar versiunea premium are niste beneficii suplimentare cum ar fi Real-time protection.